Logo
Print this page

Chiparos de California

Rate this item
(9 votes)

Chiparos de California -Chamaecyparis lawsoniana 

Arbore de talie mare, atinge in patria de origine pana la 50 m, coroana eleganta ingust piramidala, varf nutant. Lujeri sunt turtiti, dispusi orizontal. Frunzis verde inchis, conuri foarte mici, sferice, decoreaza prin abundenta si colorit sunt la incepu verzi decshis-albastrui, apoi vinetii, iar la maturitate brune. La inceputul anului decoreaza prin florile mascule de culoare rosu-brun.

Caracteristici si cerinte: poate fi cultivat la semiumbra, sol reavan, permeabil. Nu suporta seceta, trebuie ferit de vanturi reci si uscate.

Utilizare peisagistica: in parcuri si gradini, ca elemente solitare si grupuri. Se preteaza pentru garduri vii inalte. Nu tolereaza intelenirea cu iarba la baza plantelor.
Chiparosul de California are lemn valoros, rezistent, placut mirositor, fara canale rezinifere, pretandu-se la diverse utilizari industriale.
 
Este o specie de interes ornamental deosebit, cotata cu o rezistenta relativ buna fata de poluanti. Se obtine din samanta si butasi.

Chamaecyparis lawsoniana Ellwoodii

Descriere: ajunge la 8 m inaltime, forma conica, compacta, lastari erecti, frunzis dens verde glauc.
Caracteristici si cerinte: necesita pozitii insorite, dar insolatia puternica nu le este favorabila, provocand arsuri.

Utilizare peisagistica: in parcuri si gradini, ca elemente solitare si grupuri.

Oferim servicii vanzare tuia columnaris,globosa, molid argintiu, brazi de craciun, chiparos de california si buxus la cele mai ieftine preturi.

Image Gallery

{gallery}17{/gallery}
Copyright © 2012 | www.tuianovaci.ro. Toate drepturile rezervate