Logo
Print this page

Thuja occidentalis - tratament, intretinere, sfaturi

Rate this item
(9 votes)

Probleme ce pot să apară după plantare
- Aciditatea urinei animalelor determina arsuri importante la nivelul frunzelor si chiar pierderea plantei in unele cazuri.
- Foarte rar este afectată de îngheţurile puternice, în special ultimele cresteri care nu au apucat sa se lignifice integral.
-Arsura acelor: Boala criptogamica; Partile atacate: Trunchi si frunze
Simptome: Uscarea brutală a crengilor aflate în apropierea solului, ce iau o culoare roşiatică, extremităţile crengilor se usucă şi mor.

Tratament : Pulverizare de la primele simptome cu fungicide de contact (zeama bordereză) sau sistemice(topsin, tild, ridomil).

Sfaturi : Verificaţi ca plantele sa nu fie într-un sol foarte greu şi umed, pentru că simptomele de asfixierea rădăcinilor de tuia sunt similare. În acest caz, incercaţi să îmbunătăţiţi calitatea pămantului prin aport de turbă.

Pentru a creste ideal, tuia are nevoie să-şi asigure funcţiile vitale : respiraţie, apă, mancare şi spaţiu pentru a-şi extinde rădăcinile. Tot ceea ce in sol constitue o barieră este sau poate deveni o problemă. Aceasta intervine mai ales in cazul caselor nou construite, cu excepţia cazului în care au fost luate masuri de precauţie.

Găurile ce trebuie săpate trebuie sa fie supradimensionate, chiar dacă pamântul dvs. corespunde condiţiilor ideale de plantare, adică este bogat in humus.

Copyright © 2012 | www.tuianovaci.ro. Toate drepturile rezervate