Logo
Print this page

Plantarea arbustilor

Rate this item
(3 votes)

-Manipulati cu grija plantele pentru ca pamantul din balot sa ramana pe cat posibil atasat de radacini (Nu trantiti brusc,iar la ridicare prindeti cu mana de balot, nu de planta).

PLANTAREA
-Perioada optima de plantare este repausul vegetativ(sfarsitul lunii septembrie –aprilie) .In functie de evolutia vremii perioada de plantare poate fi extinsa cu 2 saptamani.
-Sapati gropile de dimensiuni  putin mai mari decat balotul de pamant cu radacinile.
-Se asaza in groapa planta cu balotul de pamant ,se desface ambalajul in partea superioara si lateral apoi se lasa pe fundul gropii fiind biodegradabil.Nu se recomanda desfacerea ambalajului inainte de introducerea balotului in groapa pentru ca pamantul din jurul radacinilor sa nu  se imprastie.
-Turnati turba si gunoi de grajd fermentat  in fundul gropii iar dupa introducerea balotului in groapa  adaugati si pe margini pamant si gunoi de grajd fermentat sau turba(2-4 lopeti la groapa).                                                                     
-Tasati bine solul in jurul puietilor pt.a favoriza contactul radacinilor cu  acesta.
-Adancimea de plantare: partea superioara a balotului de pamant sa fie putin sub nivelul solului.
-Urmariti ca dupa plantare in jurul plantei  pamantul sa ramana mai jos decat terenul din jur(o mica gropita pt. retinerea apei) sau faceti in jurul plantei un mic val de pamant circular in asa fel incat in jurul plantei sa ramana o cuva in care sa stea apa.

Copyright © 2012 | www.tuianovaci.ro. Toate drepturile rezervate