A+ A A-

Taierea de formare a coroanei la rasinoase

Rate this item
(4 votes)

Majoritatea rasinoaselor suporta o taiere a coroanei, Prin aceasta se realizeaza:
-improspatarea frunzisului
-corectarea unor defecte ale coroanei
-obtinerea unor forme deosebite

Perioada optima de tundere: sfarsitul iernii

-Peroidicitatea tunderii: 2-3ani
-Nu se face o taiere brutala a crengilor de langa tulpina doar daca sunt uscate  ori in curs de uscare.
-Utilizati foarfece pentru tuns gard viu si scurtati in primul rand crengile iesite mai proeminent din coroana,apoi taiati varfurile ramurilor .
-Unele specii suporta o taiere mai brutala si se refac repede,altele nu suporta  decat o taiere fina a varfului limbului frunzelor.

Intensitatea tunderii este in funtie de capacitatea plantei de a se reface,astfel la speciile cu capacitate mare de refacere a frunzisului si taeirile pot fi mai mai puternice,iar la cele cu capacitate mica de refacere taierile vor fi mai timide(ciupind doar cativa cm din varful ramurilor).

Sfaturi practice

In aceasta categorie va oferim informatii despre plantarea arbustilor, tratamente care trebuie aplicate in cazul bolilor si daunatorilor, precum si sfaturi utile privind intretinerea si taierea plantelor, dar si combaterea problemelor ce pot sa apara dupa plantare.

Despre noi

Cu o experienţă de 14 ani în domeniu, am reuşit să identificăm şi să cultivăm cele mai rezistente varietăţi de tuia,  reuşind să onorăm comenzi mari cu plante de aceaşi  inăltime si acelaş aspect general, cu o rezistenţă sporită la factorii de stres.

Suport

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, intrebari precum si sugestii,  va stam cu placere la dispozitie. Ne puteti contacta prin email sau telefon pe care le puteti gasi in sectiune contact si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

Copyright © 2012 | www.tuianovaci.ro. Toate drepturile rezervate